Vanliga frågor

När använder man löshår?
Vilken färg på löshåret ska jag välja?
Hur mycket löshår behöver man?
Vad kostar löshår?
Kan man tvätta löshår?
Kan man platta och locka löshår?
Kan man färga löshår?
Kan man sova med löshår?
Hur döljer jag att jag använder löshår?
Kan man bada med löshår?
Kliar löshåret?
Vad händer om jag inte tar ur löshåret?
Hur blir mitt eget hår efter löshåret?
Kan man ha löshår i lockigt/vågigt hår?
Hur lång tid tar det att sätta i löshår?

När använder man löshår?

Det går att använda hårförlängning varje dag om man önskar, dock sliter det på ditt hår så var noga med att välja en så skonsam metod som möjligt om du önskar ha det i länge. Det finns många metoder som låter dig sätta i och ta ur det på bara ett par minuter, ett perfekt sätt för dig som vill göra en förvandling snabbt. Många köper ofta sitt löshår i samband med till exempel bröllop, bal, julafton, nyårsafton och liknande tillfällen där man vill känna sig extra fin.

Vilken färg på löshåret ska jag välja?

Självklart ska du välja den nyans som ligger närmast den som du har på ditt egna hår. Idag finns ett stort utbud av nyanser och oftast täcker de hela kartan av färger, men det kan fortfarande vara klurigt att hitta den som är din egen. Det finns på många ställen att beställa hem en provkarta på hårtester, eller så kan man i många fall också skicka en bild på sitt hår till kundtjänst där dem hjälper dig med rätt nyans. När paketet kommer hem kan du oftast jämföra din hårfärg med löshåret genom förpackningen, om du inte öppnar varan så kan du returnera och välja en annan färg. Står du i valet och kvalet mellan två nyanser så rekommenderas att man tar den mörkare, detta ser mer naturligt ut och det är lättare att då lägga i en nyans mörkare toning i ditt eget hår.

Hur mycket löshår behöver man?

Det är väldigt individuellt hur mycket hår man behöver, allt hänger på ditt egna hår och dess tjocklek. De flesta clips on-set innehåller strax över 100 gram, men alla använder inte allt detta utan utgå ifrån ditt egna hår för att det ska kännas bra och se naturligt ut. Hos webbutiken du handlar av ser du ofta deras rekommendationer för antal slingor eller paket.

Vad kostar löshår?

Det finns inget riktigt svar på denna fråga då det skiljer sig otroligt mycket. Pris på löshår går hand i hand med vilken kvalitet på håret som du är beredd att betala för. Vi på Löshår Online kommer alltid att stå för att man ska investera i detta köp, alltså köpa ett hår av hög kvalitet som passar ditt egna hår och som håller för daglig användning en lång tid framöver. Det vackraste löshåret är det som ser naturligt ut.
Beroende på din tjocklek så måste man köpa olika mycket hår. Köper du slingvis måste du med tjockt hår köpa fler slingor än en person med tunt hår. Därför går det inte att säga något generellt pris för löshår.
En liten måttstock är dock att det är svårt att hitta ett bra löshår (komplett hårförlängning) under 800 kronor.

Kan man tvätta löshår?

Ja, det rekommenderas för att ditt hår ska hålla sig fräscht. Tänk bara på att reda ut håret innan du blöter det, applicera sedan schampot och balsam försiktigt med masserande rörelser utan att gnugga. Skölj håret och handdukstorka det genom att trycka handduken mot det. Undvik att föna håret, annars applicera ett värmeskydd. Det går lika bra att tvätta syntetiskt löshår som äkta löshår med schampo och balsam. Tänk på att aldrig borsta eller använda värmetänger på ett blött hår, inte heller tvätta löshåret mer än två gånger i veckan.

Använder du inpackning för löshåret så kom ihåg att använda balsam efter för att sluta hårstråna igen.

Kan man platta och locka löshår?

Att styla sitt hår med värme är väldigt olika från hårtyp till hårtyp. Har du köpt äkta remy-hår så kan du både platta och locka det, var noga att använd en värmeskyddande spray. Kom ihåg att om ditt hår innehåller syntetiskt hår så ska du undvika all styling då detta material inte tål värme.

Kan man färga löshår?

Är ditt hår ett äkta löshår så kan du färga håret, men för att behålla kvalitén så bör du inte färga det allt för många nyanser mörkare eller ljusare. Vill du ha en ny färg så rekommenderas det att du köper ett nytt i rätt färg. Kan du så bör du hellre färga ditt egna hår i löshårets färg. Tänk på att aldrig bleka ditt löshår.

Kan man sova med löshår?

Har du en permanent hårförlängning (tejplöshår, nail hair osv.) rekommenderar vi att du flätar håret i nacken, detta går att du inte ligger och gnuggar håret i onödan mot kudden och undviker tovor. Har du clip on-löshår så ska du ta ut dem innan du ska sova, det är skonsamt för håret men även för ditt egna hår och hårbottnen.

Hur döljer jag att jag använder löshår?

Om ditt egna hår matchar färger till ditt löshår så ser det väldigt naturligt ut. Vad du då behöver är att klippa ihop ditt egna hår på löshåret, för att övergången inte skall synas utan mixas ihop. Detta går att göra själv, men är du osäker så gå till en professionell frisör. Om du har tunt/fint hår så kan du tupera håret precis ovanför fästena, detta ger ett lyft av håret och döljer på så sätt fästena lite extra. Har du väldigt kort hår från början så kan du med fördel sätta upp håret i en halvuppsättning, detta gör att kanten mellan ditt egna hår och löshåret smälter samman.

Kan man bada med löshår?

Att bada i havs- och klorvatten sliter väldigt mycket på löshår, därför rekommenderar vi att du tar ut ditt löshår om du har möjlighet (clips-on). Har du en permanent hårförlängning så rekommenderar vi att du har håret i en fläta och undviker att blöta håret så gott det går. Om du simmar regelbundet så kan du skydda håret med en badmössa.

Kliar löshåret?

Ett löshår ska inte orsaka klåda eller obehag. Dock kan du i början känna ett visst obehag i början då hårbottnen inte hunnit anpassa sig till att ha löshår. Vad som orsakar detta är att löshåret utgör en tyng på dina strån, clips och fästen kan också ”dra” lite i håret så att det i början kliar, men detta är något som går över efter första dagarna. Känner du dock ett ständigt obehag från löshåret så ska du genast plocka ur din hårförlängning.

Vad händer om jag inte tar ur löshåret?

Anledningen till varför man tar ur löshåret efter ett tag för att sätta om slingorna och fästena är för att ditt egna hår har växt. När ditt hår växer följer fästena med nedåt och blir alltså lättare synliga. För en fräsch och naturlig look sätter man därför om slingorna upp mot hårfästet igen, detta är även mer bekvämt för dig. När du sätter om slingorna så ska du passa på att reda ut eventuella tovor. Tänk på att du inte måste ta ur och sätta i allt, ibland räcker det bara med att flytta upp ett par av slingorna.

Hur blir mitt eget hår efter löshåret?

Detta är en fråga som är väldigt svår att svara på då alla hår är olika. Alla hår fungerar olika, vissa klarar av slitaget från löshår utan några som helst problem, medan ett annat hår kanske lätt påverkas av slitaget. Var därför noga när du väljer metod så att ditt hår klara av det. Ett tjockt och friskt hår klarar oftast av löshår väldigt bra utan minsta slitage, men har du ett fintrådigt hår så rekommenderar vi att du använder clip on-löshår. Detta gör ditt hår fylligt och snyggt på dagen och låter det sen vila på kvällar och nätter. Det finns alltid skräckexempel på vad löshår kan göra mot ditt hår och har du oturen att pricka helt fel på metod för ditt hår så kan det i värsta fall göra att ditt hår blir väldigt slitet och även att det gnager av ditt hår. I menyn hittar du de olika metoderna vi rekommenderar, dessa är alla tre bra metoder men var noga att läsa på noga om det passar ditt hår. Kontakta gärna webbutiken om du är osäker.
Men kom ihåg att det redan från insättningen är viktigt att det görs noggrant, detta minimerar eventuellt slitage. I vissa fall kan till och med en bra insatt hårförlängning göra att håret blir starkare.

Kan man ha löshår i lockigt/vågigt hår?

Ja, det går alldeles utmärkt. På vår produktsida hittar du många olika alternativ, här kan du även hitta vågade löshår som passar utmärkt för dig med självfall.

Hur lång tid tar det att sätta i löshår?

Allt från 5 minuter till flera timmar! Det är helt beroende på vilken metod du har valt. Använder du clip on-löshår så kan du på ren rutin sätta i löshåret på 5 minuter för att sedan plocka ur det på knappt 20 sekunder. Om du ska sätta i en permanent hårförlängning tar det längre tid, allt från 1-4 timmar. Kom ihåg att noggrannhet tar tid men det lönar sig.